Smartphones zijn niet meer weg te denken uit onze tijd. Continu toegang hebben tot internet, altijd bereikbaar zijn en al je sociale contacten op één plek hebben zijn inmiddels doodnormaal. Het merendeel van de bevolking heeft zelfs een smartphoneverslaving en voelt zich ontheemd als hij of zij geen toegang heeft tot hun smartphone.
Een smartphone is natuurlijk ontworpen om te bellen, maar is uitgegroeid tot een waanzinnige mini-computer die bijna alles kan. Het feit dat bijna iedereen op de wereld een smartphone heeft, leidt tot interessante ontwikkelingen. In dit artikel gaan we in op de veranderingen die de smartphone brengt in oorlogstijd, want oorlog is helaas van alle tijd.
De beste telefoonhoesjes
Een goed telefoonhoesje om je telefoon hebben is heel belangrijk, omdat het val-,water- en krasschade kan voorkomen. Een telefoon op zak hebben geeft een veilig gevoel, maar een stevig en duurzaam Telefoonhoesje van Holdit mag echt niet ontbreken. Niet alleen zijn deze telefoonhoesjes zeer stijlvol, ze bieden natuurlijk ook het juiste comfort zodat deze fijn in de hand ligt. In oorlogstijd is alles onzeker en kan een telefoon echt je belangrijkste fysieke bezit zijn. Met een telefoonhoesje zorg je ervoor dat niet alleen jij, maar ook je telefoon goed beschermd is.
Bereikbaarheid in oorlogstijd
Voordat internet en mobiele telefoons een toevlucht namen, was het absoluut niet normaal om altijd bereikbaar te zijn. Wilde je iemand spreken, dan klopte je simpelweg op diens deur en dan hoopte je maar dat hij of zij thuis zou zijn. Dat was zo in het normale leven, maar toen de Eerste en Tweede Wereldoorlog uitbrak was het vrijwel onmogelijk om met al je vrienden, familie of kennissen contact te houden omdat het gevaarlijk was de straten op te gaan. Contact houden gebeurde via brieven en smokkelaars. Tegenwoordig is dat nu dus anders, zoals we dat ook zien met de oorlog in Oekraïne. Hoewel het verschrikkelijk is dat zij hun land moesten ontvluchten, kwam noodhulp snel op gang en konden veel vluchtelingen opvang vinden in buurlanden. Het is mooi om te zien hoe technologie zo belangrijk kan zijn in zulke situaties. Elke update over de oorlog komt sneller dan ooit de wereld in waardoor er snel gereageerd kan worden. Er kleven ook nadelen aan dit technologie-tijdperk: namelijk dat voor- en tegenstanders zich sneller kunnen verenigen en online plannen kunnen smeden om de vijand aan te vallen. Dit is niet de juiste manier om een oorlog op te lossen en het respect voor elkaar is dan ook ver te zoeken.
Zo lijkt wereldvrede verder weg dan ooit te zijn en zullen we het misschien wel nooit bereiken, maar één ding is zeker: het is fijn om in zulke onzekere tijden je dierbaren in ieder geval gevoelsmatig dichtbij te houden. Hoewel Kerst ieder jaar gevierd wordt, is de Kerstboodschap blijkbaar niet tot iedereen goed doorgedrongen.