Een kind in een militair uniform?

Er is geen triestere aanblik dan een kind in een militaire outfit. Kinderen horen te spelen op straat of desnoods met een spelcomputer, als hun tijdverdrijf maar onbezorgd is. Ze horen leuke kindermode te dragen, zoals de kinderkleding van de Kids Brand Store. Kleding die leuk is en lekker comfortabel zit. Een vrolijke kindermode die voor blije gezichten zorgt.

Legeroutfit

Helaas zijn er nog steeds kinderen in de wereld die helemaal niet weten wat een leuke jeugd is. Zij brengen hun jeugd door als kindsoldaten. Zij dragen kleding die uitstraalt dat ze bij de gevechtstroepen horen. Een legeroutfit hoort niet bij een kind, kinderen horen kinderkleding te dragen en een onbezorgde jeugd te hebben. Ze horen te spelen, ver van het geweld weg te blijven en op te groeien in een veilige omgeving.

Kindsoldaten

In landen zoals Sudan, Tsjaad, Congo, Tsjetsjenië, Colombia en in het Midden-Oosten komen nog steeds kindsoldaten voor. Sommige kinderen hebben zich hiervoor vrijwillig aangemeld. Meestal komt dit voort uit armoede, maar het kan ook zo zijn dat vanaf de geboorte de haat jegens de vijand er al flink wordt ingestampt. Ook ouders melden hun kind soms aan bij het leger. Bijvoorbeeld om de simpele reden dat ze dan wel te eten hebben. Of de kinderen worden gewoon ontvoerd en gedwongen. Hoe dan ook, een onbezorgde jeugd mag geen utopie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *